Skoči na sadržaj
Naslovna » Obrnuti sati » 10:01 – Reverzni ljubavni sat: značenje i simbolika

10:01 – Reverzni ljubavni sat: značenje i simbolika

  10 sati i 01 minut na satu

  Ljubavni sat 10:01 je znak da nije vreme za radikalne poteze i odluke koje bi mogle negativno da utiču na vašu budućnost. Za osobe koje su u braku ovaj ljubavni sat ukazuje na to da se ne zaleću, naročito ukoliko njihove odluke mogu da prouzrokuju „tektonske poremećaje“ u životima bliskih ljudi.

  Ukoliko ste nedavno uplovili u vezu ne bi trebalo da žurite da započnete zajednički život sa partnerom tj. partnerkom ili da se upuštate u brak.

  Ako ste videli na satu da je prošla minuta od 10 časova to može da simbolizuje propuštenu šansu u profesionalnom životu.

  Ukoliko ste namerno pogledali na sat i videli da je 10 časova i jedna minuta taj ljubavni sat se ne računa.

  Značenje sata: 10:01

  Kada na digitalnom časovniku ili nekom drugom elektronskom uređaju vidite 10:01 to zovemo sat obrnutog ogledala. Da bismo dobili precizno tumačenje šta on tačno znači, razložićemo ga na minute i sate. Za početak, važno je da znamo šta znače cifre iz kojih se ovaj ljubavni sat sastoji.

  Broj 1 simbolizuje liderstvo, odgovornost, snagu, hrabrost, unikatnost, ali i manjak strpljenja i slabu kontrolu negativnih emocija. Nula označava početak i kraj, prekretnicu, začarani ili zatvoreni krug, beskonačnost.

  Deseti sat u danu još uvek predstavlja jutro, početak dana, te može da najavi i dobre i loše situacije. Prva minuta u 10. satu u danu mogla bi da bude znak da ste propustili da odreagujete na nešto, tj. da ste zakasnili da prepoznate mogućnost koja vam je bila pred nosom. To ipak ne znači da nova prilika neće doći pre nego što možda očekujete.

  10:01 – Ljubavni sat

  Ako ste na satu videli da je prošla jedna minuta od 10 časova to je prilično jasan znak da još uvek nije vreme za radikalne odluke ili poteze, bez obzira na to da li ste u braku tj. vezi ili ne.

  Ukoliko vas je neko uvredio, ovaj sat vam govori da ne treba da reagujete burno, nego da pokušate da mu/joj oprostite.

  Ako ste već u svađi sa nekim, pokušajte da „zakopate ratne sekire“, jer je život previše kratak da biste maštali o osveti ili se trovali nekim negativnim emocijama.

  Za udate žene

  Kada udata žena vidi na satu 10:01 to implicira da razmišlja o tome da ostavi supruga. Možda ste shvatili da niste jedno za drugo ili da niste srećni u tom braku. Došli ste do zaključka da je razvod najbolja opcija i možda ste u pravu.

  Međutim, treba da budete svesni kakve će posledice takav potez da izazove. Razmislite dobro o svemu, napravite plan, pa tek onda spakujte kofere.

  Ovaj ljubavni sat vam poručuje i da pokušate da sačuvate brak ukoliko postoji prostor da se poradi na odnosu sa partnerom. Kada biste o svemu što vas muči razgovarali bez tenzija i međusobnih optuživanja možda biste i mogli doći do nekog zajedničkog rešenja.

  Za neudate žene

  Ukoliko žena koja nije u vezi ili braku, tj. koja je nedavno uplovila u romansu sa nekim muškarcem vidi na satu da je prošla 1 minuta od 10 časova to implicira da bi trebalo da razmišlja dugoročno.

  Možda ste dugo sami i dopada vam se opcija da brzo ozvaničite novu vezu, tj. da uplovite u brak ili započnete život sa muškarcem koga još uvek ne poznajete dovoljno dobro.

  U životu ste do sada uvek donosili promišljene odluke i smatrate da je sada vreme da neke stvari rešite „po kratkom postupku“. Ipak, bilo kakav radikalan i nepromišljen potez mogao bi da izazove određene posledice, mogli biste da iz toga izađete povređeni ili prevareni, a to vam trenutno nije potrebno.

  Umesto da ulećete u tako nešto kao da sutra ne postoji, potrudite se da upoznate tog muškarca što bolje, da vidite da li o budućnosti razmišljate na sličan način i da li vam se interesovanja poklapaju ili je reč samo o fizičkoj privlačnosti.

  Za oženjene muškarce

  Ako oženjen muškarac vidi na satu 10:01 to znači da bi trebalo da „pritisne kočnicu“. Moguće je da je odnos sa partnerkom u poslednje vreme vrlo loš i da ste počeli da izbegavate razgovor kako se ne biste posvađali. Možda čak utehu tražite u alkoholu ili u drugoj ženi i izgubili ste nadu da će vaša veza tj. brak moći da opstane.

  Pre nego što proglasite kraj, potrudite se da dobro razmislite o svemu. Ukoliko volite suprugu, ne kao druga, nego kao ženu, morate da se borite za taj brak. Ako ste, pak, shvatili da tu više nema ljubavi, znate šta morate da uradite.

  Budite iskreni i prema sebi i prema njoj, te se potrudite da donesete odluku zbog koje se nećete brzo pokajati.

  Za neoženjene muškarce

  Kada neoženjen muškarac vidi na satu da je prošla 1 minuta od 10 časova moguće je da je „ludo“ zaljubljen u neku ženu i da je već zamišlja kao suprugu, tj. majku njegove dece. Međutim, vi je još uvek niste dovoljno upoznali da možete da tvrdite da će vam budućnost biti bajkovita.

  Pre nego što je zaprosite ili započnete zajednički život, potrudite se da se malo bolje upoznate. Možda su vaše vizije budućnosti potpuno suprotne. Ukoliko se ispostavi da vas prvi osećaj nije prevario, nema razloga da ne podignete tu vezu na viši nivo, da se venčate i da planirate porodicu.

  10:01 – Poslovni sat

  Ako ste na satu videli 10:01 moguće je da se kajete što niste iskoristili dobru poslovnu priliku. Verovatno ste se tada plašili promene ili ste bili ubeđeni da će nova, još bolja uskoro doći. Kako vreme odmiče sve ste više svesni da je trebalo da zgrabite svoju šansu i da iz nje izvučete najbolje.

  Međutim, nema mnogo smisla žaliti zbog odluka iz prošlosti. Treba da naučite lekciju koju nećete ponavljati, već to će biti dobra polazna osoba za uspeh u budućnosti.

  Vi ste vrlo vredna, odlučna i hrabra osoba. Posedujete ogroman potencijal i nema sumnje da ćete u nekom momentu ostvariti veliki profesionalni uspeh. Bitno je da nastavite da razmišljate pozitivno i da „lovite“ svoje šanse.

  10:01 – Finansijski sat

  S aspekta finansija, sat koji pokazuje da je prošla 1 minuta od 10 časova može da najavi manju krizu. Moguće je da će vaši troškovi da se izjednače ili da premaše primanja. U tom slučaju ćete imati samo tri opcije – da smanjite prohteve tj. potrošnju, da potražite dodatni izvor prihoda ili da se zadužite.

  Najbolje bi bilo kada biste kombinovali prve dve opcije, a da treću ostavite u rezervi ukoliko budete baš morali da posegnete za pozajmicom ili kreditom.

  Dobra vest je što ova loša faza neće dugo trajati, pa ćete morati malo da se strpite i mnogo da radite kako biste je prevazišli.

  10:01 – Zdravstveni sat

  Kada na satu vidite 10:01 to je znak da se čuvate stresa, jer vam je on trenutno neprijatelj broj 1. Iz toga proizilazi manjak apetita, loš san i slično, a nervoza može ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje.

  Poslušajte savet bliske osobe i pokušajte da se rešite nezdravih navika poput konzumacije velike količine kafe, cigareta ili alkohola. Već ćete tada videti poboljšanje.

  Najbolji način da smanjite količinu stresa koji osećate jesu fizičke aktivnosti.

  10:01 u numerologiji

  Da bismo dobili odgovor na pitanje šta 10:01 na satu znači u numerologiji, moramo da se posvetimo svakoj cifri pojedinačno, njihovom rasporedu, kao i zbiru. Za početak, trebalo bi da znate da broj 1 simbolizuje samostalnost, samouverenost, strast, snagu i entuzijazam.

  Nula simbolizuje puni, zatvoreni ili začarani krug, a kada se dve nule nađu jedna do druge to ukazuje na kraj jedne i početak nove ere u vašem životu.

  Broj 10 je simbol nezavisnosti, želje za ostvarenjem ciljeva i ogromnog potencijala i energije.

  Kada saberemo brojeve iz kojih se sastoji ljubavni sat 10:01 dobijamo broj 2, odnosno 11. U oba slučaja govorimo o izuzetnoj potrebi za stabilnosti u privatnom ili profesionalnom životu. Jako vam je važno da znate na čemu ste, bilo da se radi o braku ili vašoj sudbini na radnom mestu.

  Zaključak glasi: niz brojeva 1, 0, 0, 1 najavljuje promene koje će uslediti iz potrebe za samostalnošću, slobodom i napretkom.

  10:01 kao anđeoski broj

  Ukoliko ste niz cifara 1, 0, 0, 1 u poslednje vreme često viđali kao delove brojeva telefona, adresa ili nekih drugih podataka anđeli vam poručuju da budete strpljivi.

  Nije vreme za nagle odluke i poteze, zbog kojih biste se vrlo brzo mogli pokajati. To nikako ne znači da treba da se dvoumite ili kolebate, nego da napravite plan delovanja, pa tek onda da donesete radikalnu odluku koja će odrediti dalji tok vašeg života.

  Imate sreće jer vam anđeli daju ogromnu energiju bez koje biste malo toga uspeli da postignete.

  Ljubavni sat 10:01 u snovima

  Ako ste u snu pogledali na sat i videli 10:01 to je znak da morate da prestanete da se kajete zbog postupaka ili odluka iz prošlosti. Ne vredi da se na to stalno vraćate. Naučili ste lekciju i krenite dalje.

  Možda vas u budućnosti čeka mnogo toga, a vi niste u stanju da vidite priliku jer ste zagledani u ono što se davno dogodilo i što ne možete da promenite.

  Dodatni značaj 10:01 na satu

  „10:01“ je naziv postmodernističkog romana Lensa Olsena iz 2005. godine.

  „1001 noć“ je zbirka priča nastalih u periodu od 9. do 14. veka, čiji koreni potiču iz drevnih civilizacija Arabije, Persije, Indije, Mesopotamije i Egipta. Na temelju ove knjige snimljeni su mnogi filmovi i serije.

  „1001 gram“ je norveški film iz 2014. godine koji je napisao i režirao Bent Hamer.

  S istorijske tačke gledišta, godinu 1001. obeležile su mnoge bitke širom sveta. Iste godine započeta je izgradnja pagode Liaodi, najviše pagode u istoriji Kine. Sergije II je 1001. godine postao carigradski patrijarh, a vizantijski car Bazilije II pokušao je ponovo da osvoji Bugarsku.