Skoči na sadržaj
Naslovna » Poklopljene kazaljke » 15:17 – Kazaljka na kazaljci: značenje i simbolika

15:17 – Kazaljka na kazaljci: značenje i simbolika

  03 sati i 17 minuta noćna ćiza

  Značenje i simbolika ljubavnog sata 15:17 ogleda se upravo u činjenici da su kazaljke na satu skoro poklopljene. Ne predstavljaju ćizu u punom smislu te reči, ali kazaljke nisu ni potpuno razdvojene.

  Dakle, u najkraćem, ljubavni sat 15:17 obično opisuje ljude koji posao i karijeru stavljaju ispred ljubavi. Ipak, za preciznije tumačenje potrebno je obratiti pažnju na nekoliko bitnih stavki, između ostalog, na to kakav je vaš trenutni emotivni status.

  Ukoliko ste namerno pogledali na sat i videli da je prošlo 17 minuta od 15 časova ovaj ljubavni sat se ne računa.

  Značenje sata: 15:17

  Kada na satu vidimo da je prošlo 17 minuta od 15 sati, to može da ukazuje na čitav spektar potencijalnih značenja, kako za ljubav, tako i za posao, finansije i zdravlje. Osim toga, važno je da se bazirate na ono što vas trenutno muči, jer ovaj sat može da ukaže na potencijalno rešenje vašeg probleme.

  Za precizno tumačenje na samom početku ćemo ovaj sat razdvojiti na četiri, odnosno tri cifre. Broj 1, koji se u ovom slučaju ponavlja dva puta simboliše odlučnost, snagu, liderstvo, odgovornost i hrabrost. Međutim, pošto imamo duplu jedinicu, to u prvi plan stavlja mane poput nestrpljivosti, ljutnje i agresivnosti.

  Broj 5 opisuje osobe pune samopouzdanja, svestrane ljude koji vole avanture i ne plaše se promena. Ipak, imaju i oni svoju mračnu stranu, a ona se ogleda u tome što su često nedostupni za one koji su im potrebni.

  Sedmica je znak mudrosti i inteligencije iz koje proističe potreba da uvek budete u pravu. Niste timski igrač, a to se negativno održava na privatne odnose.

  Ukoliko 15 sati i 17 minuta posmatramo kao niz brojeva 1, 5, 1 i 7 videćemo borbu između razuma i emocija, u kojoj prednjači mozak, u odnosu na srce. Takva konstelacija snaga je dobra za posao, međutim ne i za odnos sa trenutnim ili potencijalnim partnerom tj. partnerkom.

  15:17 – Ljubavni sat

  Ljubavni sat 15:17 jasno pokazuje da jedan segment vas prednjači u odnosu na drugi. To ne znači da vi niste osoba satkana od emocija, međutim, spremni ste u potpunosti da ih zanemarite u cilju zadovoljenja drugih potreba.

  Tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste trenutno u braku ili ne.

  Za udate žene

  Kada udata žena vidi da je prošlo 17 minuta od 15 časova to implicira da su razmirice sa suprugom neminovne ukoliko on zaključi da nečem drugom posvećujete više pažnje nego njemu i vašoj porodici. Naime, ako ste u poslednje vreme okupirani poslom ili drugim obavezama, a ne stižete da vreme provodite sa suprugom i decom, to može negativno da se odrazi na vaše odnose.

  On će pomisliti da vam je to drugo važnije od njega i vašeg odnosa i to neće biti produkt ljubomore ili posesivnosti, nego isključivo vašeg ponašanja. Ako želite da ga zadržite pored sebe i da vaš dom ostane oaza u koju se vraćate nakon napornog dana, gde se osećate sigurno i zaštićeno, moraćete pravilnije da odredite prioritete.

  Za neudate žene

  Ukoliko neudata žena na satu vidi 15:17 to je znak da bi trebalo da pruži priliku muškarcu koji jasno pokazuje da je zainteresovan za nju. Moguće je da ste svesno ignorisali signale koje vam šalje zato što verujete da trenutno u vašem životu nema prostora ni vremena za romansu.

  Međutim, s vremenom ćete shvatiti da ste postali usamljeni i kajaćete se  što neke ljude niste pustili u svoj život. Ovo nikako ne znači da treba da mu „predate srce na dlanu“, nego da mu samo pružite šansu da vas usreći.

  Za oženjene muškarce

  Ako oženjen muškarac vidi da je prošlo 17 minuta od 15 časova to implicira da izbegava da provodi vreme kod kuće zbog toga što mu partnerka često zamera neke stvari koje on ne smatra važnim.

  Naime, ponašanje vaše supruge je počelo da vas guši, a poznato je da vam je sloboda važna. Zato ćete radije ostati na poslu ceo dan, nego se vratiti kući. Međutim, tako samo gurate probleme pod tepih, a ne rešavate ih.

  Razmislite o tome da li su njene kritike utemeljene. Nisu one proizvod ljubomore i nervoze, nego potrebe da vreme provodi sa vama. Ukoliko nastavite da je gurate u drugi plan, sama će odlučiti da se razvede.

  Za neoženjene muškarce

  Kada neoženjen muškarac vidi 15:17 na satu to je znak da nije spreman ni zbog koga da se odrekne nekih svojih hobija i sitnih zadovoljstava. Smatrate da mnoge avanture još niste doživeli i da bi vas ozbiljna veza sputavala u tome.

  Nema ništa loše u tome što želite da živite život punim plućima, ali možda ne bi bilo loše kada biste imali „saučesnicu“ u tome. Ukoliko date šansu ženi koja ima slična interesovanja, zabava u paru će biti još zanimljivija.

  15:17 – Poslovni sat

  Kao što je ranije napomenuto, kada sat pokaže 15 časova i 17 minuta to opisuje ljude koji vole da rade. Vrlo ste inteligentna i mudra osoba, veliki ste kreativac i odgovoran radnik. Nije vam teško da se uhvatite u košta sa svakim izazovom, međutim teško funkcionišete u timu i ne slažete se s autoritetima.

  Možda maštate o poslu u kome nećete morati da se pridržavate strogih pravila i stroge hijerarhije. Zato bi idealno bilo kada biste pokrenuli privatni posao. S obzirom na to da volite putovanja, za vas bi posao reportera istraživača, fotografa ili novinara bio idealan.

  15:17 – Finansijski sat

  Ako ste na satu videli da je prošlo 17 minuta od 15 časova to znači da se ne možete pohvaliti visokim primanjima. Ma koliko radili i ma koliko iskustva i znanja imali, plata vam nije dovoljna da ostvarujete neke svoje želje. Ipak, dobra stvar je što vam novac nije toliko važan koliko to što radite ili što imate mogućnost da putujete i da sebi priuštite neku zabavu i avanturu.

  Verovatno ste zbog svojih hobija spremni i da se zadužite i da gladujete, jer su vam ta iskustva zaista dragocena.

  15:17 – Zdravstveni sat

  S obzirom na to da ste vrlo posvećeni poslu i da se trudite da svoje zadatke odradite perfektno i na vreme, dobro je što ostavljate vremena i prostora za zabavu i druženje sa prijateljima, za putovanja i slično. Kada ne biste imali taj „izduvni ventil“ stres bi ugrozio vaše mentalno i fizičko zdravlje.

  Ipak, važno je da povedete računa o ishrani. Nije sve što vi volite da jedete zdravo i dobro za vas. Ponekad morate da jedete i nešto što vam se ne dopada, a što će se pozitivno odraziti na stanje vašeg organizma.

  15:17 u numerologiji

  Niz brojeva 1, 5, 1, 7 u numerologiji imaju posebno značenje. Upravo činjenica što broj 5 deli dve jedinice i što se sve završava sedmicom ima posebnu simboliku.

  Broj 1 opisuje snažnu osobu, dobrog lidera i nekoga ko ostvaruje svoje ciljeve. Broj 5 simbolizuje kreativnu ličnost koja voli promene, dok broj 7 obično označava inteligentne, mudre i vredne ljude.

  Kada bi osobine broja 1 u vama prevladale tada bi vaše mane došle u prvi plan, a to je neverovatna tvrdoglavost i potreba da vaša reč bude poslednja. Negativne osobine petice su manjak organizacije i discipline, te često vrlo detinjasto ponašanje. Mane broja 7 su to što teško pristaje na kompromise.

  Tvrdoglavost je ono što je zajedničko za sva tri broja i zato je važno da vi sami pronađete balans i da ne idete glavom kroz zid baš u svakoj prilici.

  15:17 kao anđeoski broj

  Ukoliko niz brojeva 1, 5, 1 i 7 često viđate to je vaš anđeoski broj. Njime vam anđeli poručuju da „stanete na loptu“, da date šansu ljubavi jer ćete tako biti ispunjeniji. Ne smete da dozvolite da vas drugi sputavaju, ali treba da poslušate dobronamerne savete koje dobijate.

  Niste idealni, bez obzira na to što imate mnogo samopouzdanja. Zato pazite da ne postanete gordi i da ne potcenjujete one koje smatrate manje uspešnim ili inteligentnim u odnosu na vas.

  Anđeli vas čuvaju, ali morate i vi sami sebe da sačuvate.

  Ljubavni sat 15:17 u snovima

  Ako ste u snu videli da je prošlo 17 minuta od 15 časova to implicira da biste se mogli zaljubiti. Ovo važi i za slobodne i za zauzete ljude. Nije isključeno da ćete tu osobu upoznati na poslu i da će vam se dopasti njegov tj. njen način razmišljanja.

  Ukoliko ste u vezi ili braku moguće je da ćete doći u iskušenje da prevarite supruga tj. suprugu ili da ga/je ostavite zbog te druge osobe. Naša preporuka je da se ne zalećete u donošenju tako važnih odluka.

  Dodatni značaj 15:17 na satu

  Premda u dostupnim izvorima nismo pronašli da se neki važan istorijski događaj odigrao tačno u 15:17, ovaj sat je prisutan u pop kulturi.

  Naime, američki biografski film „15:17 to Paris“ snimljen je 2018. godine u režiji i produkciji Klinta Istvuda. Baziran na knjizi „15:17 to Paris: The True Story of a Terrrorist, a Train, and Three American Heroes“ koju potpisuju četiri autora.

  Godina 1517. značajna je po tome što je Martin Luter King objavio svojih 95 teza na vratima crkve Vitenberg. Iste godine Kairo je pao u ruke Otomanskog carstva, a započela je i prva zvanična evropska diplomatska misija u Kini.