Skoči na sadržaj
Naslovna » Ljubavni sati » Ljubavni sat 17:17 – šta označava i znači?

Ljubavni sat 17:17 – šta označava i znači?

  17 časova i 17 minuta značenje

  Ljubavni sat 17:17 može da bude simbol „zlatnog kaveza“ za zauzete osobe, ali i najava lepih trenutaka za one koji su trenutno sami. Konkretno, moguće je da vas partnerovo tj. partnerkino ponašanje guši i da njegova tj. njena ljubomora prelazi granice.

  Ukoliko neko vreme nemate partnera, nije isključeno da ćete uskoro uspostaviti kontakt s osobom koja vam se dopada i da ćete započeti vezu.

  Sa poslovnog i finansijskog aspekta 17:17 na satu znači da će promena doći ukoliko vi budete spremni na nove izazove i nove okolnosti. Ako ostanete zarobljeni u „začaranom krugu“, ni plata ni uslovi rada se neće bitnije promeniti.

  Ukoliko ste namerno pogledali na sat i videli da je prošlo 17 minuta od 17 časova taj ljubavni sat se ne računa.

  Značenje sata: 17:17

  Kada na digitalnom satu ili na ekranu nekog elektronskog uređaja vidite 17:17 to može da ima više različitih značenja. Za početak, razložićemo sate i minute, jer oni u ovoj konstelaciji snaga nose pomalo kontradiktornu simboliku.

  Sedamnaesti sat u danu opisuje odlučnost, odgovornost, snagu, hrabrost i ambiciju, dok sedamnaesta minuta ukazuje na manjak strpljenja, ljutnju, slabu kontrolu emocija i potrebu da uvek budete u pravu.

  S obzirom na to da se brojevi 1 i 7 ponavljaju dva puta u ovom ljubavnom satu, on ukazuje na to da se u vama vodi borba između dobra i zla, tačnije između onoga što smatrate logičnim i razumnim i negativnosti zbog kojih ste frustrirani i ljuti. Moraćete da se potrudite da dobro pobedi kako biste bili srećni i zadovoljni.

  17:17 – Ljubavni sat

  Ako ste na satu videli da je prošlo 17 minuta od 17 časova to može da ima različita značenja u zavisnosti od vašeg trenutnog emotivnog statusa. Ljudi koji su u vezi ili braku nisu baš srećni zbog ponašanja voljene osobe.

  Oni koji su usamljeni, a videli su 17:17 na časovniku, mogli bi doživeti vrlo lepe trenutke s nekim ko im se duže vreme dopada.

  Za udate žene

  Kada udata žena vidi na satu 17:17 to implicira da je partnerovo ponašanje brine. Moguće je da vam je ranije prijalo to što je pomalo ljubomoran na druge ljude sa kojima provodite vreme, međutim, sada vam manjak slobode smeta.

  Osećate se kao ptica zarobljena u kavezu i morate da pazite sa kime razgovarate i sa kime provodite vreme. Dodatni problem može da bude to što vaš posao zahteva komunikaciju sa raznim ljudima i što partner pokazuje da mu to smeta.

  Moraćete iskreno da razgovarate o tome, da mu date do znanja da vam njegovo ponašanje smeta. Ukoliko je potrebno postavite ultimatum, jer odnos koji gradite nije zdrav ni za vas, ni za njega, a ni za vašu porodicu.

  Za neudate žene

  Ako neudata žena vidi da je prošlo 17 minuta od 17 časova to znači da bi trebalo da prihvati poziv na kafu, piće ili druženje sa ljudima koje je nedavno upoznala, jer će među njima biti i muškarac koji vam se neko vreme sviđa.

  Biće to prilika da stupite u komunikaciju i da se malo bolje upoznate. Nije isključeno da će se dogoditi poljubac koji će vas „oboriti s nogu“, te da ćete brzo shvatiti da su šanse da se zaljubite u njega prilično velike.

  Za oženjene muškarce

  Ukoliko oženjen muškarac vidi 17:17 na satu to implicira da je zanemario partnerku i da će mu se to kad tad obiti o glavu. Verovatno mnogo vremena provodite na poslu i ne stižete da se posvetite ljudima koji vas vole i koje vi volite. To što vam supruga zamera nije samo ljubomora kao što vi mislite, nego može da izazove i neke druge posledice.

  Ako je volite i ukoliko želite da taj brak opstane, ne bi trebalo da sve kritike koje vam upućuje uzimate zdravo za gotovo. Na neke kompromise morate da pristanete oboje, a ne samo ona.

  Za neoženjene muškarce

  Kada neoženjen muškarac vidi da je prošlo 17 minuta od 17 časova to znači da će uspeti da zavede ženu koja mu se dopada. Možda vam je delovala nezainteresovano ili nepristupačno, međutim, to vas je kod nje još više privlačilo.

  Retko odustajete od onoga što želite, pa ni ovog puta nećete dići ruke bez borbe. S vremenom će njene kočnice da popuste i daće vam šansu da joj se približite. Moguće je da ćete se tada vi „ohladiti“ jer više neće biti izazova u kojima ste uživali pokušavajući da je osvojite.

  17:17 – Poslovni sat

  Sat koji pokazuje da je prošlo 17 minuta od 17 časova može da bude znak da niste zadovoljni svojim primanjima. Verovatno mnogo radite i smatrate da ste zaslužili veću platu i druge benefite.

  Vi ste vrlo inteligentna osoba, posedujete veliko znanje, iskustvo i veštine, međutim, ne funkcionišete najbolje u timu i zato izbegavate takve vrste zadataka. S obzirom na to da nastojite da je vaša reč uvek poslednja, niste omiljeni među kolegama i to se odražava na atmosferu na radnom mestu.

  Nema ništa loše u tome što ste individualac, međutim, u današnje vreme se mnogo ceni i to ukoliko je osoba spremna na timski rad, tj. da svoje ideje deli sa drugima.

  Ako mislite da nećete moći da napredujete na radnom mestu na kome trenutno radite, počnite da tražite drugi posao. Razmislite o pokretanju privatnog biznisa, jer biste tada ostvarili svoju želju da sami sebi budete nadređeni.

  17:17 – Finansijski sat

  Kada su finansije u pitanju, 17:17 na satu najavljuje poboljšanje samo ukoliko budete bili spremni na promene, ukoliko se ohrabrite da izađete iz svoje zone komfora. Nema smisla da stalno kukate nad svojom sudbinom, a niste u stanju da bilo šta menjate.

  Jako je važno da pazite na šta dajete svoj novac. U poslednje vreme ste trošili na stvari koje vam nisu bile neophodne. Ako tako nastavite, bankrot je neizbežan. Ukoliko, pak, odlučite da ekonomičnije razmišljate o budućnosti, moći ćete da izbegnete loš scenario.

  17:17 – Zdravstveni sat

  Kada vidite na satu 17:17 to implicira da bi trebalo da počnete da menjate prehrambene navike kako biste bili zdraviji, snažniji i poletniji. Moraćete da shvatite koja hrana vam smeta, zbog koje nemate energiju i da je izbacite sa svog jelovnika.

  Ne treba da izbegavate fizičke aktivnosti, nego da što više vremena provodite u prirodi, u šetnji, vožnji biciklom i slično.

  Ukoliko vam obaveze ne dozvoljavaju da sate provodite vani, krenite na neki vid rekreacije. To će vam pomoći da ostanete zdravi, ali i da se oslobodite stresa koji je svakodnevno prisutan u velikim količinama.

  17:17 u numerologiji

  Sa numerološkog aspekta 17. sat u danu i 17. minut u satu predstavljaju dobar znak. Tako broj 1 ukazuje na odlučnost, odgovornost, snagu i hrabrost, dok broj 7 simbolizuje mudrost i privlačnost.

  S obzirom na to da se ova dva broja ponavljaju dva puta, to implicira da će neka nova energija ući u vaš život, te da ćete početi konkretno da radite na onome što želite da promenite. Imajte u vidu da smo sami kreatori svoje stvarnosti i da mnogo toga zavisi isključivo od nas.

  Ukoliko saberemo brojeve 17 i 17 dobijamo broj 34 koji vam takođe govori da zavirite u sebe kako biste shvatili šta želite i kako da to dobijete.

  17:17 kao anđeoski broj

  Ako ste niz cifara 1, 7, 1, 7 često viđali kao delove brojeva telefona, adresa, registarskih oznaka ili cena u prodavnicama, anđeli vam poručuju da je vreme da počnete da ostvarujete svoje snove, međutim, ne pod svaku cenu.

  Ne bi trebalo da iskorištava ljude koji imaju poverenja u vas i koji vas vole i poštuju. Ukoliko budete „gazili preko leševa“ u nekom momentu ćete shvatiti da nemate sa kime da proslavite uspehe koje ste ostvarili.

  Brojem 1717 anđeli vam govore da nikada ne smete da zaboravite da je ljubav pokretač mnogih lepih stvari, te da trebate da volite druge kako biste i sami bili voljeni.

  Ljubavni sat 17:17 u snovima

  Ukoliko ste u snu pogledali na sat i videli da je prošlo 17 minuta od 17 časova to implicira da biste u skorijoj budućnosti mogli doživeti lepo iznenađenje. Možda će vas obradovati neka vest vezana za posao ili karijeru. Osobe koje su trenutno bez posla bi mogle dobiti interesantnu ponudu.

  Sa druge strane, nije isključeno da će vas partner tj. partnerka, član porodice ili neko od prijatelja usrećiti lepim poklonom. Verovatno ćete dobiti ono o čemu dugo maštate, a što sami sebi niste mogli da priuštite.

  Dodatni značaj 17:17 na satu

  Iako nismo uspeli da pronađemo podatak da se neki vrlo važan događaj odigrao baš u 17 časova i 17 minuta, godine 1717. dogodilo se nekoliko prekretnica u istoriji.  Tako je 17. avgusta 1717. godine završena jednomesečna opsada Beograda. Austrijske trupe princa Eugena Savojskog preuzele su grad od Otomanskog carstva.

  Španski kralj Filip V je 9.10.1717. godine naredio zatvaranje svih univerziteta u Kataloniji.