Skoči na sadržaj
Naslovna » Ljubavni sati » Ljubavni sat 19:19 – simbolika i značenje

Ljubavni sat 19:19 – simbolika i značenje

  19 i 19 na digitalnom časovniku

  Kada na digitalnom satu ili na ekranu nekog elektronskog uređaja vidite 19:19 taj ljubavni sat simbolizuje dilemu ili zbunjenost situacijom u kojoj se nalazite. Osobe koje su u vezi ili braku možda razmišljaju o raskidu ili razvodu, dok one slobodne zbunjuje ponašanje muškarca tj. žene koja im se dopada. 19. minuta u 19. satu u danu u poslovnom smislu simbolizuje potrebu za promenom. Možda ste zapali u kolotečinu i više ne uživate u poslu kojim se bavite. Ne možete se pohvaliti ni da vam na finansijskom planu cvetaju ruže.

  Ono što je dobro kada je u pitanju zdravlje jeste da 19. minuta u 19. satu u danu najavljuje poboljšanje, fizičko ili duhovno ozdravljenje.

  Ako ste namerno pogledali na sat i videli da je prošlo 19 minuta od 19 časova taj ljubavni sat se ne računa.

  Značenje sata: 19:19

  Kada na satu vidite 19:19 to ima vrlo kompleksno značenje, jer se verovatno i sami nalazite u komplikovanoj situaciji. Možda vam razum govori da uradite jednu stvar, a srce da postupite drugačije. Čovek je u stalnoj dilemi i to što vam se trenutno događa nije ništa novo i nepoznato.

  Da bismo što preciznije protumačili značenje ovog sata, razložićemo ga na sate i minute. Tako 19. sat u danu simbolizuje odlučnost proisteklu iz idealizma. Moguće je da se ne slažete sa nečim što većina zagovara i da nećete sedeti skrštenih ruku, nego ćete dići svoj glas protiv toga.

  Devetnaesta minuta u satu ukazuje na to da teško prihvatate i svoje i tuđe nedostatke i da se ne mirite sa nesavršenostima u sebi i oko sebe. To vas sprečava da uživate u životu.

  Kao što i sami možete da zaključite, 19:19 na satu simbolizuje neku borbu koja se u vama vodi i koja će se privesti kraju onda kada vi budete spremni na to. Imajte u vidu da većina promena počinje u nama!

  19:19 – Ljubavni sat

  Ovaj ljubavni sat može da se različito tumači u zavisnosti od vašeg trenutnog emotivnog statusa. Možda glumite da je sve u redu, a u vašoj glavi i duši je „krš i lom“. Pokušajte nekome da se poverite. Drugačiji pogled na stvari bi mogao da iznedri neko rešenje ili barem da baci novo svetlo na ono što vas trenutno muči.

  Za udate žene

  Kada udata žena vidi na satu 19:19 moguće je da nije srećna u braku. Možda mislite da se vaš odnos promenio nagore i da više nema povratka na staro. Sa druge strane, moguće je da verujete da se partner promenio i ne možete da ga prihvatite. Imajte u vidu da ste ranije bili zaljubljeni i da mnogo toga niste videli, nego ste, kao i svi drugi, idealizovali voljenu osobu.

  Jako je važno da shvatite šta želite i ukoliko mislite da ćete negde drugo biti srećni, okončate tu situaciju. Osim toga, razgovor sa partnerom nikako ne smete da izbegavate.

  Budite iskreni jedno prema drugom i pokušajte da dođete do nekog kompromisa. Odluke donesene u afektu često iznedre prilično negativne posledice.

  Za neudate žene

  Ako neudata žena na satu vidi da je prošlo 19 minuta od 19 časova to je znak da je zbunjena ponašanjem muškarca koji joj se dopada. Moguće je da u jednom momentu verujete da je ludo zaljubljen u vas, a već u sledećem shvatite da ste daleko od toga da konkretizujete taj odnos.

  Važno vam je da znate na čemu ste kako biste planirali svoju budućnost. Ukoliko budete razgovarali o tome i ukoliko vam on saopšti da ne želi ozbiljnu vezu, na vama je da odlučite da li da to prihvatite ili ne. Nemojte da pristanete na tako nešto i da se nadate da će stvari brzo da se promene.

  Poradite na samopouzdanju i počnite da volite sebe, tek tada će se vaš život vidljivo promeniti.

  Za oženjene muškarce

  Ukoliko oženjen muškarac vidi na satu 19:19 moguće je da mu se dopada žena koja nije njegova supruga. Verovatno ste zaključili da sa tom osobom imate mnogo toga zajedničkog, te pomišljate i da započnete tajnu vezu sa njom. Prvo pitanje je da li je ona spremna na to da vam bude ljubavnica, a drugo da li ćete vi moći da živite sa svojom savešću ukoliko prevarite suprugu.

  Naravno da je „zabranjeno voće“ najslađe. Međutim, treba biti pošten prema sebi i prema drugim ljudima, te u takvim situacijama doneti odgovornu odluku. Ako volite svoju suprugu, nemojte da bežite drugoj u zagrljaj svaki put kada se posvađate ili sporečkate.

  Za neoženjene muškarce

  Kada neoženjen muškarac vidi da je prošlo 19 minuta od 19 časova to može da bude znak da mu se dopada zauzeta žena. Već neko vreme gajite osećaje prema njoj i plašite se da će drugi da primete o čemu se radi.

  Moguće je da se ni ne poznajete, ali da ste o njoj čuli vrlo pozitivne stvari, pa vas je pored izgleda privukla i slika koju ljudi o njoj imaju. Možda vam se ponekad čini da i ona gaji simpatije prema vama, pa maštate o tome da vam to jednog dana prizna.

  Ukoliko je tako, prvi potez je na njoj, a ne na vama. Nemojte da se uplićete u odnose u kojima će u startu neko biti povređen.

  19:19 – Poslovni sat

  Kada slučajno pogledate na sat i vidite da je prošlo 19 minuta od 19 časova moguće je da razmišljate o promeni posla ili zanimanja, tj. fakulteta koji studirate. Naime, shvatili ste da vas ono čime se bavite ili čime tek treba da se bavite kada završite školu, ne ispunjava i ne donosi vam radost.

  Možda vam prijatelji savetuju da se ne upuštate u eksperimente, pogotovo ukoliko to uključuje i neke vrlo rizične poteze, poput toga da date otkaz, a da pri tome nemate drugu opciju.

  S obzirom na to da ste kreativna i maštovita osoba za vas bi bio idealan posao u kome nema strogih pravila i procedura kojih morate da se držite. Zato ne bi bilo loše kada biste razmislili o pokretanju privatnog posla.

  Ako budete imali dobru ideju i jasan plan za njenu realizaciju moći ćete da ubedite druge da investiraju u taj projekat.

  19:19 – Finansijski sat

  Sat koji pokazuje 19 časova i isto toliko minuta može da najavi finansijsku krizu. Moguće je da će neki vanredni troškovi da premaše vaša primanja, pa ćete morati ili da štedite ili da se zadužite. Izbegavajte podizanje kredita pod lošim uslovima, jer ćete se kada tad pokajati zbog toga.

  Umesto rizičnih poduhvata pokušajte da pronađete dodatni, honorarni posao. To što ste inovativni i talentovani za mnoge stvari je svakako komparativna prednost.

  19:19 – Zdravstveni sat

  Ako se vi ili neko ko vam je drag trenutno suočavate s izvesnim zdravstvenim problemima, 19:19 na časovniku predstavlja dobre vesti. U narednom periodu će se situacija popraviti, a vi ćete moći da odahnete.

  To, ipak, ne znači da ćete odmah moći da se u punom kapacitetu posvetite poslovnim i drugim obavezama. Prištedite se neko vreme, napunite baterije, pa tek onda krenite u akciju.

  Ukoliko neko ko vam je drag ima problem, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete, budite spokojni jer mu/joj vaša podrška i ljubav u ovim teškim trenucima zaista mnogo znače.

  19:19 u numerologiji

  Niz brojeva 1, 9, 1, 9 opisuje odlučnost, odgovornost, snagu, hrabrost, kreativnost, idealizam i ljubav prema ljudima.

  Ako bismo ljubavni sat 19:19 razložili na sate i minute, sati bi predstavljali pozitivno, a minuti negativno u vama. Tako 19. minuta u 19. satu ukazuje na lošu kontrolu negativnih emocija, agresivnost i neprihvatanje nesavršenosti. U vama se vodi bitka između sati i minuta, pa morate da se potrudite da sati pobede.

  Kada saberemo sate i minute dobijamo broj 38 koji s aspekta privatnog života ukazuje na potrebu za mirom i stabilnošću, a sa profesionalnog aspekta simbolizuje visok stepen produktivnosti.

  19:19 kao anđeoski broj

  Ako niz brojeva 1, 9, 1, 9 često viđate anđeli vam poručuju da ne sumnjate u svoju snagu. Nikad niste bili plašljiva i nesigurna osoba, međutim, u poslednje vreme imate problem da se izborite za ono što želite, bilo da se radi o ljubavi ili o poslu.

  Vreme je da povratite narušeno samopouzdanje, da se podignete ukoliko ste pali i da krenete u ostvarivanje vlastitih želja.

  Anđeli vas nizom brojeva 1, 9, 1, 9 podsećaju na to koliko ste do sada izazova preživeli i koliko ste snažniji iz toga izašli. Otresite prašinu sa odeće i krenite dalje. Ako ostanete zarobljeni u prošlosti malo je toga što ćete uspeti da postignete.

  Ljubavni sat 19:19 u snovima

  Ukoliko ste sanjali da ste na satu videli da je prošlo 19 minuta od 19 časova to implicira da vam u životu nedostaje romantike. Možda ste u braku ili vezi s osobom kojoj to nije važno. Ranije ste mislili da vam to odgovara, međutim, stvari su se promenile.

  Sa druge strane, ukoliko ste duže vreme sami, jasno je zašto vam je potrebna pažnja koju vam ni članovi porodice ni prijatelji ne mogu ponuditi.

  Dodatni značaj 19:19 na satu

  U izvorima koji su nam dostupni nismo pronašli podatak da se nešto vrlo značajno odigralo tačno u 19 sati i 19 minuta.

  Sa druge strane, pored brojnih bitaka na ratištima u Rusiji, Estoniji, Litvaniji i drugim zemljama, 1919. godinu su obeležile i neke vrlo značajne pozitivne stvari. Tako je 28. juna 1919. godine potpisan Versajski ugovor, čime je formalno okončan Prvi svetski rat.

  Kongres SAD je iste godine odobrio 19. amandman Ustava kojim bi se ženama zagarantovalo pravo glasa. 25. januara 1919. godine osnovana je Liga naroda u Parizu, ali i mnogi drugi važni događaji vezuju se za 1919. godinu.

  Devetnaesta minuta devetnaestog sata prisutna je i u pop kulturi. „19:19“ je naziv sedme epizode druge sezone američke kriminalističke televizijske serije „Millennium“ koja je premijerno emitovana 1997. godine na Televiziji „Fox“.