Skoči na sadržaj
Naslovna » Tri ista broja » 21:11 Ljubavni sat – značenje sata i simbolika

21:11 Ljubavni sat – značenje sata i simbolika

  21 sat i 11 minuta

  Ako vam se u poslednje vreme često dešavalo da slučajno pogledate na sat i vidite 21:11 taj ljubavni sat vam poručuje da ne donosite ishitrene odluke, naročito kada je odnos sa voljenom osobom u pitanju. Isto važi i ukoliko ste trenutno sami, a razmišljate o tajnoj vezi sa muškarcem tj. ženom koji/a je zauzet/a.

  Sat koji pokazuje da je 21 sat i 11 minuta vam poručuje da povedete računa o tome sa kime dogovarate poslovnu saradnju, jer u vašem okruženju postoji osoba koja pokušava preko vas da ostvari svoje interese i ciljeve. Izbegavajte da se zadužujete pod nepovoljnim uslovima, nego problem sa finansijama pokušajte da rešite „stezanjem kaiša“.

  Kada je u pitanju zdravlje, 21:11 je znak da ne treba da odlažete posete lekaru ili da izbegavate da se pridržavate terapije koja vam je propisana.

  Ukoliko ste namerno pogledali na sat i videli da je prošla 11 minuta od 21 časa taj ljubavni sat se ne računa.

  Značenje sata: 21:11

  S obzirom na to da se broj 1 u ovom satu ponavlja tri puta svrstavamo ga u sate trostrukog ogledala. Ovakvi sati su posebni i mogu da predstavljaju upozorenje, da najave poboljšanje u svakom smislu te reči, ali i da vam poruče kako treba, tj. ne treba da se ponašate.

  Da bi tumačenje bilo što preciznije razložićemo sat na brojeve iz kojih se sastoji, te posebnu pažnju posvetiti satima, a posebnu minutima.

  Broj 2 ukazuje na osećajnost, sramežljivost i strpljivost, ali i na uvredljivost, ogorčenost i osvetoljubivost. Ipak, primarna misija mu je uspostavljane stabilnosti, ravnoteže i mira.

  Sa druge strane, broj 1 ukazuje na odlučnost, liderstvo, odgovornost, snagu, hrabrost, jedinstvenost i slično. Mane su mu nestrpljivost, agresivnost i slaba kontrola negativnih emocija.

  Već na prvi pogled možete da uočite da su ova dva broja u nekim elementima na potpuno suprotnim polovima. Broju 2 se pripisuje strpljivost, a broju 1 nestrpljivost. Iako to nije jedino što ih razdvaja, ova dva broja mogu da postignu sinhronizaciju koja je potrebna za ostvarenje nekih životnih ciljeva.

  Ukoliko obratimo pažnju na 21. sat u danu moramo da priznamo da je on namenjen opuštanju i da ćemo retko šta početi da radimo tako kasno. Njegova 11. minuta je takođe potvrda da nije vreme da krenete u realizaciju neke ideje.

  Poruka 21:11 na satu jeste da u narednom periodu ne treba da donosite ishitrene odluke ili da vučete nagle poteze, jer sigurno neće doneti željene rezultate.

  21:11 – Ljubavni sat

  Ako ste uočili da u poslednje vreme često na satu vidite 21:11 to može da bude znak da vaše trenutno emocionalno i duhovno stanje nije baš stabilno. Moguće je da ste razdražljivi i da često ulazite u sukobe sa drugim ljudima. Zato je, bez obzira na vaš trenutni emotivni status, 21:11 na satu znak da nije vreme da velike stvari „lomite preko kolena“.

  Za udate žene

  Kada udata žena vidi na satu da je prošlo 11 minuta od 21 čas to implicira da je u poslednje vreme preosetljiva, te da često ulazi u raspravu sa suprugom ili članovima porodice. Nije da nemate razloga da ga/ih kritikujete, ali ne treba da preterujete.

  Prvo se pozabavite nekim ličnim dilemama i „demonima“, a nemojte svoju ličnu frustraciju da lečite na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Sigurno postoji nešto zbog čega ste nesrećni ili nezadovoljni i umesto da to rešavate, vi dižete tenzije u porodici.

  Počnite da radite na sebi, da se bavite onim što možete sami da regulišete, pa ćete mnogo smirenije rešiti probleme sa voljenom osobom, roditeljima, decom, prijateljima i slično.

  Za neudate žene

  Ukoliko neudata žena vidi na satu 21:11 moguće je da joj se dopada zauzet muškarac i da on pokazuje interesovanje za nju. Verovatno uživate u njegovom društvu i često flertujete. Svesni ste da biste ga mogli imati ukoliko poželite, međutim, činjenica da nije sam je ono što vas koči.

  Ako ste u dilemi da li da napravite odlučujući korak postavite sebi pitanje kako biste se osećali na mestu njegove supruge. To što je on slab, pa ne može da se odupre iskušenju, ne treba vama da bude znak da imate prava da se umešate u njegove porodične odnose.

  Vodite računa o tome i nemojte da se upuštate u ono što bi moglo da vam bespotrebno zakomplikuje život i uništi reputaciju u društvu na kojoj ste toliko dugo radili.

  Za oženjene muškarce

  Kada oženjen muškarac vidi na satu da je prošlo 11 minuta od 21 sat to implicira da bi trebalo da povede računa o tome kako se ponaša prema ukućanima, supruzi, deci, roditeljima ili prijateljima. U zadnje vreme ste puni negativne energije, a ne znate kako da je kanališete na pravi način.

  Umesto što galamite na sve oko sebe, trebalo bi da pronađete izduvni ventil, jer vaši bližnji neće još dugo moći da tolerišu takvo ponašanje. Ako ne želite da ih oterate od sebe prestanite sa svojim ponašanjem.

  Jako je važno da pronađete ono što vas opušta. Možda je to šetnja, vožnja biciklom ili neki drugi vid rekreacije. Povremeni odlazak u kafanu je takođe opcija, ali nije baš najzdravija navika i neće vam pomoći da uspostavite red u glavi, srcu i duši.

  Za neoženjene muškarce

  Ako neoženjen muškarac vidi na satu 21:11 to može da najavi svađu sa prijateljima. Verovatno će vam zasmetati nečije ponašanje i nećete moći da oćutite. Nije isključeno da ćete „preseći“ komunikaciju sa njim tj. njom, zbog uvreda koje ste jedno drugome uputili. Kada se strasti smire, shvatićete da ste pogrešili i biće vam žao zbog toga.

  Možete da izbegnete takav scenario ako pokažete razumevanje za druge ljude. Čak i kada se ne slažete s odlukama ili mišljenjem vašeg sagovornika, potrudite se da ga saslušate, nemojte da ga prekidate i da mu upadate u reč. To je i nepristojno i potpuno nekonstruktivno. U takvim situacijama se predstavljate kao neandertalac, a ne kao razumna osoba.

  Ukoliko ne želite da oterate ljude od sebe, počnite da se ponašate drugačije.

  21:11 – Poslovni sat

  Sat koji pokazuje da je prošlo 11 minuta od 21 čas predstavlja upozorenje na profesionalne odluke koje tek treba da donesete. Ukoliko vam je neko ponudio unosan posao uz određene rizike, razmislite dobro da li vam se oni isplate, pa tek onda dajte odgovor.

  Osim toga, morate pažljivo da birate poslovne saradnike. U vašem okruženju postoji neko ko će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario svoje ciljeve. Moguće je da kolega tj. koleginica pretenduje na vaše radno mesto, te se neće libiti da ugrozi vašu reputaciju ili odnos sa poslodavcem tj. nadređenima.

  Važno je da naučite da prepoznate lažna obećanja i da izbegavate ljude koji su skloni da ih daju.

  21:11 – Finansijski sat

  Kada na satu vidite 21:11 to znači da treba da povedete više računa o svojim finansijama. U poslednje vreme ste trošili više nego ranije i to bi vam se moglo „obiti o glavu“. Pokušajte da napravite neki plan potrošnje i da ga se pridržavate. U suprotnom vam bankrot „ne gine“!

  Ovaj sat vam takođe poručuje da pazite pod kakvim se uslovima zadužujete. Iako vam je novac možda očajnički potreban, to ne znači da treba da pristanete na uslove koji vam ne odgovaraju. Time ćete se uvući u još veći problem koji će tek kasnije doći na naplatu.

  21:11 – Zdravstveni sat

  S aspekta zdravlja 21:11 na satu ukazuje na to da nikako ne treba da zanemarujete simptome koje osećate ili da sve što vas boli pripisujete umoru. Zakažite posetu lekaru, a nemojte da sami tražite dijagnozu i lekove.

  Kada stručnjaci ustanove šta vam je, pridržavajte se saveta i terapija koje ste dobili. Možda vi najbolje poznajte svoj organizam, ali oni poznaju medicinu jer su se za taj posao školovali veći deo svog života.

  Možda ima prirodnih načina na popravite imunitet, ali je za neke bolesti potrebna konvencionalna medicina.

  21:11 u numerologiji

  S aspekta numerologije niz brojeva 2, 1, 1, 1 ima specifično značenje. Za njegovo tumačenje, pored brojeva 1 i 2, važni su i brojevi 3, 5, 6, 11 i 21, a o čemu se tačno radi obrazložićemo u nastavku teksta.

  Već smo pomenuli da broj 1 simbolizuje posebnost, liderstvo, odlučnost, odgovornost, hrabrost i snagu, tj. da su mu mane agresivnost, tvrdoglavost i nestrpljivost. Za broj 2 se vezuju osobine poput senzibilnosti, sramežljivosti, strpljivosti, empatije i slično. Negativne osobine ovog broja su ogorčenost, osvetoljubivost i preterana uvredljivost.

  Broju 3 pripisuje se, između ostalog, velikodušnost, a broju 5 optimizam. Kada je u pitanju broj 6, simbolizuju ga empatija, odgovornost i skromnost.

  Za numerološko tumačenje važni su i brojevi 21 i 11. U ovoj konstelaciji snaga, broju 21 pripisujemo naviku da odluke donosi ishitreno, dok 11 simbolizuje eksplozivnost. Upravo je to ono što predstavlja probleme u vašoj komunikaciji s ljudima.

  Ne mogu baš uvek svi drugi da budu krivi, a vi nevini i nedužni!

  21:11 kao anđeoski broj

  Nizom brojeva 2, 1, 1, 1 anđeli žele da vam pošalju znak da malo više uživate u životu. U poslednje vreme brinete oko svega i sva vas ljuti. Posebno ste osetljivi na nepravdu i često se mislima vraćate u prošlost i ljutite se jer ne možete da je promenite. Znajte da ne možete da ispravite krive Drini i da je to samo gubitak vašeg dragocenog vremena.

  Bolje bi vam bilo da pokušavate da rešavate ono što vas sada muči, tj. ono na šta možete da utičete.

  Ljubavni sat 21:11 u snovima

  Ako ste sanjali da ste pogledali na sat i videli da je 21 čas i 11 minuta to može da ima više značenja u zavisnosti od konteksta u kome se vaš san odvijao. Međutim, ovog puta se nećemo baviti detaljima, nego suštinom.

  U tom pogledu, 21:11 na satu je znak da je došlo vreme da nešto promenite u svom životu. Samo vi znate šta vam najviše smeta. Uhvatite se u koštac sa time kako biste bili srećniji i zadovoljniji.

  Dodatni značaj 21:11 na satu

  U izvorima koji su nam bili na raspolaganju nismo uspeli da pronađemo podatak da se neki bitan događaj odigrao tačno u 21 sat i 11 minuta. Ipak, kratko ćemo se osvrnuti na ono što je kroz istoriju obeležio 21. novembar.

  21.11.1783. godine u Parizu je izveden prvi let balonom na vrući vazduh. Istog datuma 1789. godine Severna Karolina je ušla u sastav SAD.

  Tomas Edison je 21.11.1877. godine predstavio svoj novi izum – fonograf. 21.11.1905. godine rad Alberta Ajnštajna koji vodi do formule ekvivalencije mase i energije, E = mc² objavljen je u jednom naučnom časopisu.

  Zakonom koji je 21.11.1918. godine usvojen u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva ženama je dozvoljeno da se kandiduju za poslanike.

  Rebeka Latimer Felton je 21.11.1922. godine postala prva žena senatorka SAD.

  Istog datuma 1995. godine potpisan je Dejtonski sporazum kojim je okončan rat u Bosni i Hercergovini.

  Robert Mugabe je 21.11.2017. godine podneo ostavku na mesto predsednika Zimbabvea nakon 37 godina na vlasti.